12 Aralık 2008 Cuma

Somon Köftesi

somon köftesi Balık köftesi güzeldir, severim. Somon'da güzel bir balık, onu da severim. Bizim mahalledeki balıkçıda Alfarm'ın "somon yemekleri" kitapçığında "somon köftesi" tarifini okuyunca ilk fırsatta denedik. Pembe etli somon filetosunun derisini balıkçınıza çıkarttırın. Bıçak, robot veya mikser ile iri çekilmiş kıyma haline getirin. Arzunuza göre soğan, ekmek içi, yumurta, maydanoz ve/veya dereotu, baharat ile yoğurup köfte haline getirin. Fırının en üst tepsisinde, üst resistansı ızgara konumunda, en yüksek ısıda ve ön kapak açık durumdayken  çalıştırarak pişirin. Tavada da pişirebilirsiniz o da fena olmuyor. Yağından ayırmak için kömür ızgarasında veya suyla kullanılan ocaküstü ızgarada pirişebilirsiniz. Bu pişirmeler sırasında defne yaprağını da işin içine katabilirseniz kokusu balığa hoş bir koku ekleyecektir. Köfteleri burger köftesi boyutunda hazırlayıp, tek tarafı yine fırının en üst tepsisinde ızgarada kızartılmış köy ekmeği dilimleri arasında, dilimlenmiş kırmızı soğanla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: