İlk başta uğraşıp tarif üzerine yapmıştım. Jeton sonradan düştü (gençler bu deyimi biliyorlar mı acaba?).
Çoban salatayı bazen tamamen tüketemeyip buzdolabına koyarız (Bu da gençlerin pek bilmediği eski bir tasarruf hareketi). Acıkıp da dolaba dadanınca, hoş, serin bir atıştırmalık olur.
Bunu bir başka şekilde de tüketebiliriz.
Bugünkü denememde; Ceviz içi, halk ekmeğin kepekli ekmeğinin içi, kuru reyhan (artan reyhanları kuruttum, her daim lezzetli), zahter (antep'te zeytinyağına katılarak kahvaltıda tüketilen baharat), elma sirkesi ekleyerek rondo'da çevirdim. Oldu sana Gazpaçyo. :)
Yaratıcılık size kalmış... ne eklersen olur.
Kimbilir hangi lüks restoranda kaça servis ediliyordur?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder