En sevdiğim yemeklerden biridir ama çok az bilinir, iyisi çok az bulunur. Tabii en güzellerini 80'li yıllarda Gemlik Körfezi, Fıstıklı Köyü, Yaşmak Motel'de Gülsüm Hanım'ın elinden yedik. Hem yörenin denizinden tutulmuş taze balıklar hem de yörenin halis sızma zeytinyağı ile pişmiş olması tadını mükemmelleştiriyordu.
Malzemeler: levrek veya palamut, maydanoz, baharat,
Balıkları bütün olarak, dörte ayrılmış bir soğan ile birlikte suya koyarak haşlayın. Haşlanmış balığın kafasını, kılçıklarını ve siyah etlerini ayıklayın. Süzülmüş suyu bir başka yemek veya çorba için kullanabilirsiniz. Balık etlerini, rendelenmiş soğan, sarımsak, ıslatılarak suyu sıkılmış bayat ekmek içi, yumurta, maydanoz, tuz katarak yoğurun ve istediğiniz şekilde köfteler yapın. Yağda kızartabilir, tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder