8 Ocak 2008 Salı

Pancar Sapı Kavurması

Malzemeler: pancar, sirke, tuz, zeytinyağı, kuru soğan, sarımsak, toz kırmızıbiber, dereotu

Pancarları bol suyla yıkayıp, saplarıyla birlikte sirke ve 1 kaşık tuz ilave ederek haşlayın. Haşladığınız pancarları süzüp, saplarını ince ince kıyın. Pancarları soyup, ince doğrayın. Bir tencerede yağın yarısı ile soğanı soteleyin. 1-2 defa çevirdikten sonra pancarı, ince kıyılmış saplarını ve sarmısağı ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirip, ateşten alın ve soğutun. Kalan yağda toz kırmızıbiberi kızdırıp, pancarın üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok: