balığın sofraya geldiği en güzel hallerden biri. Pek az insan biliyor, çok az yerde bulunuyor. Tarlabaşındaki Hasır meyhanesi bunlardan biriydi, halen var mı? Bilemiyorum. Epeydir ihmal ettik orayı da. Pilaki'nin buğulamadan farkı, soğanın önceden zeytinyağında kavrulması, bol zeytinyağı kullanılması, ılık veya soğuk servis edilmesi. Bir tür meze aslında.
Malzemeler: Palamut balığı, soğan, domates, sebze, baharat, zeytinyağı, tuz, tane veya toz kara biber, maydanoz.
Soğanları halka halinde doğrayarak yayvan bir tencerede, zeytinyağında kavurun. Doğranmış domates veya salçayı ekleyerek kavurmayı sürdürün. balığı bütün halde, sebze ve baharatlar ve suyla birlikte bu karışıma ekleyerek pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder